Zondagmiddagconcert met Sereen

fotografie Paul Roelofs

Na een pianoconcert in september en een licht klassiek concert in oktober is er op zondag 18 november een concert van een koor. Sereen is in de basis een avondwakekoor. In het najaar van 2003 werd onder leiding van dirigent Charl Venus een breed basisrepertoire ingestudeerd, op 6 januari 2004 werd de eerste wake verzorgd. In die beginperiode werd veelvuldig voor herdenkingsdiensten op de avond voorafgaand aan de dag van crematie of begrafenis een beroep op Sereen gedaan En nog altijd worden regelmatig avondwakes verzorgd, al is de frequentie wat lager geworden.

De standplaats van het koor is Ulft. Sereen telt veel ervaren zangers die hun sporen hebben verdiend of verdienen in andere koren. Daarom wordt ook maar af en toe gerepeteerd, om iets nieuws in te studeren of een en ander bij te schaven.

De huidige 28 leden zijn verdeeld over vier stemmen: sopranen, alten, tenoren en bassen. Veel liederen zijn daarom door de dirigent zo gearrangeerd dat ze vierstemmig gezongen kunnen worden. Een breed scala van stemmige nummers: kerkelijke liederen zoals diverse Ave Maria’s, het Ave Verum en Blijf Mij Nabij. Maar, ook gepaste songs van bijvoorbeeld Ruth Jacott, Marco Borsato, Enya, Rob de Nijs, Leonard Cohen, Matt Simons en Queen. Al met al pogen Sereenzangers, waar ze ook maar aanwezig zijn, bij te dragen aan troost, gemoedsrust, kalmte en waardigheid, precies waar de welgekozen koornaam Sereen voor staat.

Omdat Sereen een avondwake koor is worden er eigenlijk weinig of geen concerten gegeven door het koor. Daarom is de organisatie erg blij dat Sereen bereid is gevonden om een zondagmiddagconcert te verzorgen. En dat in een maand waarin we juist het meest aandacht hebben voor de dierbaren die we missen. Het beloofd dan ook een bijzonder concert te worden.

Het concert op zondagmiddag 18 november in de Protestantse kerk te Silvolde begint om 15 uur en de entreeprijs is 7 euro.

 


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com