Zondagmiddagconcert met ‘Let us wander

lowerimg1

Op zondag 21 oktober komt voor de tweede keer ‘Let us wander’ voor een zondagmiddagconcert naar de Protestantse kerk te Silvolde. Begin vorig jaar waren ze er ook en dat concert werd erg goed ontvangen. ‘Let us wander’ brengt klassieke muziek met een kwinkslag. Zingen betekent voor hen lachen en plezier. Het publiek ervaart een optreden van ‘Let us wander’ als een prettige belevenis: de mooie stemmen en de prachtige pianobegeleiding zijn niet alleen een lust voor het oor, maar het acteerwerk van de dames maakt het ook nog tot een vrolijke voorstelling. Dit keer brengen zij hun derde programma met als werktitel “Wandelen met Mutsen.”
De vier zangeressen van Let us wander vroegen zich af of er liederen waren van vrouwelijke componisten en ze deden daar onderzoek naar. In verloop van een jaar verzamelden zij een grote stapel liederen, zij zongen daarvan, bespraken dit en maakten naar rijp beraad een keuze voor het nieuwe programma ‘Wandelen met mutsen’.
De keuze viel op liederen uit de periode 1800-1920, een tijd waarin vrouwen een podium kregen in de ‘salons’, die een belangrijke rol speelden in het leven van vele kunstenaars uit die tijd. Schilders, schrijvers, componisten, dichters, musici: ze ontmoetten en inspireerden elkaar in grote huiskamers bij rijke mensen of bij componisten thuis. In Parijs bijvoorbeeld was de salon van een nicht van Napoleon beroemd en in Berlijn het huis van de rijke bankiersfamilie Mendelssohn.
Het was vrouwen vaak niet toegestaan om hun eigen muziek te publiceren of om op te treden in schouwburgen en theaters. Maar in de salons namen de vrouwen hun kans. Verwonder u over de prachtige liederen van Fanny Hensel-Mendelssohn, Pauline Viardot, Maria Malibran, Pauline Duchambge, Cécile Chaminade en Clara Schumann. Maar ook van de vrij onbekende componist Reynaldo Hahn, die als wonderkind in de salons van die tijd bekend werd. De enige man die in het programma een plek kreeg vanwege zijn wonderschone liederen. Dus welkom in de Salon.
Dit zondagmiddagconcert in de Protestantse kerk te Silvolde begint om 15 uur ’s middags en de entree is 7 euro.

Voor meer informatie:

Anton Neijland
Protestantse Gemeente Silvolde
0315-631627
06-13440451
a.neijland@planet.nl
pgsilvolde.nl


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, Kerken nieuws, nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

Zondagmiddagconcert met Luc ten Brinck

Op zondag 17 februari is er weer een zondagmiddagconcert in Silvolde, dit keer met zanger en gitarist ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com