In gesprek met de dames van Studio Bella Colori

Toen de prachtige ruimte op de begane grond van de Bongershoek vorig jaar vrijkwam, greep Leonie Derksen haar kans. Aan de Wezelhof, waar zij aan huis werkte sinds 2007, kon zij haar kapsalon niet uitbreiden. Nu bestiert zij sinds september 2011 haar eigen luxueuze en ruim ingerichte Studio Bella Colori. In de Bongershoek zat daarvoor het kantoor van Humanitas Kinderopvang, maar dat verkaste naar het nieuwe complex De Lichtenberg . Leonie kon toen haar eigen zaak groots oppakken: ,,Dit is een mooi pand en een mooie locatie.” Omdat de nieuwe zaak dichterbij het centrum is en beter ,,ín de loop” ligt, heeft zij al meer klanten kunnen verwelkomen. Wie bijvoorbeeld naar modehuis ’t Vosje gaat in de Prins Bernhardstraat, kan Bella Colori moeilijk over het hoofd zien. Oudere Silvoldenaren kennen de naam Bongers nog wel van de gelijknamige kruidenierswinkel en het café van voor de oorlog, op precies deze plek. De oma van Leonie heeft nog in die kruidenierswinkel gewerkt.

Meerdere behandelingen tegelijk

Studio Bella Colori is een kapsalon waar je ook terecht kunt voor make-up, nagelverzorging, kleurenanalyse en bruidsarrangementen. De klanten komen vaak voor meerdere behandelingen tegelijk, zoals voor knippen en manicuren, of voor een kleuradvies voor haren, kleding en accessoires. Studio Bella Colori is gecertificeerd om te werken met de producten van Alcina voor haarverzorging, styling en make-up. Leonie: ,,Alcina is een topmerk uit Duitsland, heel exclusief. Het is geen doorsnee, en wij zijn de enige in de Achterhoek met de haarverzorging van Alcina.” Bij Bella Colori kun je ook vrolijk versierde tassen, kettingen en kleurige sjaals kopen. De salon is vijf dagen per week geopend en Leonie heeft drie dagen in de week een medewerkster, Preya Bulten. Leonie’s partner runt sinds kort een eigen administratiekantoor. Samen hebben zij een zoontje, Timo. Opa en oma in Terborg passen op de kleine Timo, maar elke woensdag is het ‘papadag’.

De chique inrichting van de ruim opgezette salon dient een duidelijk doel. Leonie: ,,Wij willen de klant een gevoel van ‘wellness’ geven. Zo kunnen wij een ontspannende hoofdhuidmassage geven, gevolgd door een pakking met gebruik van een warme handdoek. Het gaat erom rust uit te stralen. De mensen hebben het tegenwoordig druk, ze zijn te gejaagd. Dan is het heerlijk om even te ontspannen. Handpakkingen helpen daarbij heel goed.” Ontharen en harsen doet ze niet. Dat is meer het werk voor een schoonheidsspecialiste, maar het laten epileren van de wenkbrauwen is wel mogelijk.

Leonie is aangesloten bij de ANKO, de landelijke branche-organisatie van en voor kappers. In het vakblad ‘KappersNieuws’ kunnen de leden zich op de hoogte stellen van de nieuwste ontwikkelingen en trends. Zij vindt de ANKO ook belangrijk als lobbyist voor de kappers. Zo pleit de ANKO, tot nu toe met succes, voor het handhaven van het lage BTW-tarief van 6 procent. Dat scheelt de klant een slok op een borrel, want het hoge tarief is 19 procent.

De studio is ingericht door Hoogers Kapsaloninterieurs in Heino, dat adverteert met de slogan: Luxe totaalconcepten. Leonie: ,,Wij hebben samen met Hoogers een mooi plan gemaakt en alles goed voorbereid, zodat ze zo snel mogelijk de hele zaak konden inrichten. Die prachtige vloer lag er gelukkig al.” Maar wat moeten we verstaan onder ‘snel’? Leonie: ,,Drie dagen.” In het blad ‘KappersNieuws’ staat in het nummer van nov./dec. 2011 een uitgebreide fotoreportage van de nieuwe salon. De stijlvolle en comfortabele zitbank heeft Leonie trouwens in Silvolde gekocht, bij Gremaro aan de Ulftseweg, en de bloemstukjes die het interieur extra opfleuren zijn opgemaakt door Miranda Steentjes.

Heel veel kleuren, felle kleuren
In deze kapsalon speelt mode een grote rol. Mode is voor Leonie een breed begrip. ,,Bij mode gaat het bij ons over het haar, make-up, kleding en accessoires. Er zijn veel ‘topics’ in de mode. Nu zie je heel veel kleuren, felle kleuren. En bij kleur gaat het ook om de ondertoon. Ja, ook de huid heeft een eigen ondertoon.” Die ondertoon van de huid is voor ieder mens verschillend, zo legt ze uit. Leonie: ,Bij Timo kan ik dat al zien.” Voor haar plezier en ook om inspiratie op te doen kijkt ze rond op internet en leest ze tal van modebladen, ‘Tophair’ en het vakblad ‘KappersNieuws.’

Het probleem van de concurrentie door thuiskapsters valt mee. Het zijn lang niet allemaal beunhazen met zwarte prijzen, aldus Leonie: ,,Ach, soms is iemands haar verknipt, of iemand heeft zelf z’n haar proberen te verven, en het resultaat is niet naar wens. Maar dat gebeurt maar één keer. Zo iemand vraagt ons dan om raad, en komt voortaan bij ons. Zulke concurrentie is voor ons geen echte bedreiging, maar het houdt je scherp.” Bijzonder leuk vindt ze het om mee te doen aan modeshows, zoals op de voorjaars- en najaarsbeurs bij tuincentrum Steentjes. Leonie: ,,Daar lopen dan 6 of 7 dames op de catwalk. Ik zie ik dan vertrouwde klanten, maar ik ontmoet ook nieuwe klanten.”
Leonie werkt inmiddels al 18 jaar. Ze begon al tijdens haar opleiding als kapster in diverse salons en ze heeft in de loop der jaren tal van cursussen gevolgd, zoals die van Alcina in het Betuwse Waardenburg. Ook volgde ze een cursus visagie bij Mieke Petit in Amsterdam, een cursus nagelstyliste, manicure en kunstnagels aan het Gelderse Opleidingsinstituut in Arnhem en voor de opleiding tot kleurenconsulent ging ze naar het Zuid-Hollandse Barendrecht. In Waardenburg heeft ze ook nog een speciale cursus gevolgd bij een Nederlandse kapper, Paul Gering, die was overgekomen uit Barcelona waar hij furore maakt.

‘Het leukste is de afwisseling’
Wat is nu het leukste om te doen? Eigenlijk kan Leonie niet kiezen voor een specifiek onderdeel. ,,Het leukste is de afwisseling. Dus niet alleen maar knippen of nagelverzorging. Het gaat mij om het hele palet. En van het een komt het ander. Een dame die binnenkomt om zich te laten knippen, wil ook wel graag een advies over haar nagels, haar make-up of over de kleuren die haar het beste staan.” Overigens zijn niet alleen dames van harte welkom, ook heren kunnen zich hier laten knippen. Leonie heeft veel klanten meegenomen vanaf de Wezelhof. Ze komen uit de wijde omgeving, en ook van over de grens, zoals uit Anholt. Onderdeel van het bruidsarrangement, zo staat te lezen op haar website, is ook een behandeling speciaal voor de bruidegom. Wat mag dat inhouden? Leonie: ,,Indien nodig worden de wenkbrauwen wat geëpileerd en geborsteld en een beetje geaccentueerd en wordt ook het gezicht gepoederd.” Gepoederd? Hoezo? ,,Ja, dat is vooral om te voorkomen dat het gezicht te veel glimt. Dat is dan even voor de foto.”

Citaat: ,,Studio Bella Colori: méér dan alleen een kapsalon !
Kader: Studio Bella Colori
Bongershoek 1 / 2
7064 GP Silvolde
e-mail: info@studiobellacolori.nl


Dit bericht is geplaatst in Bedrijven in Silvolde, In gesprek met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

Zondagmiddagconcert met Luc ten Brinck

Op zondag 17 februari is er weer een zondagmiddagconcert in Silvolde, dit keer met zanger en gitarist ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com