samen voor een schone buurt

lowerimg1

Zaterdag 18 maart 2017: samen voor een schone buurt
Het gaat weer gebeuren: op zaterdag 18 maart houdt de gemeente Oude IJsselstreek, samen met de wildbeheereenheden Wisch en Gendringen-Bergh de jaarlijkse Opschoondag. Honderden inwoners van onze gemeente gaan dan (zwerf-)afval opruimen in hun eigen buurt, wijk of omgeving. Doet u dit jaar ook mee? Op 18 maart kunt u in uw wijk of buurt een groep(je) mensen bij elkaar brengen om samen de omgeving op te ruimen. En dat kan rendabeler zijn dan u denkt.

Geef u op!
Geef u op voor de Opschoondag in uw eigen buurt. De dag begint om half negen ’s ochtends, op de gemeentewerf aan De Hogenkamp 10 in Ulft. Iedereen is welkom. Individueel opgeven mag, maar samen in een groep is nog veel leuker. Met de buren, de wijkvereniging, de school, of sportclub. En er valt wat te verdienen voor uw groep: cash voor elke opgehaalde vuilniszak met zwerfvuil.

Waardecheque
De gemeente stelt voor iedere volle afvalzak die wordt ingeleverd door u of uw groep, een waardecheque beschikbaar. Kleine bedragen per zak weliswaar, maar het kan aardig oplopen. Hoe meer zakken zwerfvuil, hoe hoger het bedrag. De gemeente maakt het bedrag over op de bank/girorekening van de contactpersoon van uw schoonmaakploeg. Vergeet daarom niet bij het aanmelden voor de opschoondag om de naam, adres, IBAN nummer en telefoonnummer te vermelden.
Gemeente Oude IJsselstreek en de wildbeheereenheden Wisch en Gendringen-Bergh ondersteunen 18 maart de schoonmakers met broodjes, koffie, thee en fris op de gemeentewerf in Ulft. De gemeente zorgt ook voor opruimmaterialen zoals containers, prikkers, handschoenen en natuurlijk veel afvalzakken waarin het zwerfafval moet.
Het programma van de Opschoondag staat op de achterzijde van deze brief.

Het programma op de gemeentelijke Opschoondag 18 maart
08.30 uur: Verzamelen (de koffie staat klaar op de gemeentewerf, De Hogenkamp 10, Ulft)
08.45 uur: Opening schoonmaakactie: door hoornblazers van de Wildbeheereenheid wordt het startsein gegeven
9.00 uur: Uitdelen hulpmaterialen en vertrek naar de wijken en buurten
12.30 uur: Weer verzamelen bij de gemeentewerkplaats voor broodjes en drankje
13.00 uur: uitdelen waardecheque door de wethouder voor het opgehaalde zwerfvuil

Opgeven
De gemeente Oude IJsselstreek stelt het bijzonder op prijs als u, net als veel andere buurt- en wijkraden, verenigingen, individuen, scholen en clubs, meedoet op 18 maart met de lokale Opschoondag: opnieuw of voor het eerst.Om de uitbetaling van uw waardecheques vlot te laten verlopen, vragen we u om bij de opgave uw naam (of die van uw groep als u samen met anderen komt ) te vermelden, en de naam van een contactpersoon: met telefoonnummer en e-mailadres en het IBANnummer waarnaar het geld kan worden overgemaakt.U kunt zich -in verband met de lunchvoorbereidingen en de uitbetalingen van de waardecheques-  vooraf al opgeven bij Sonja Vink van de gemeente Oude IJsselstreek (sonja.vink@oude-ijsselstreek.nl) of via telefoonnummer (0315) 292 292. U kunt bij haar ook de op te schonen buurt, wijk of dorp aangeven. Maar u kunt zaterdag 18 maart ook spontaan -zonder opgave vooraf- om half 9 komen naar de gemeentewerf De Hogenkamp 10, Ulft. Geef ook dan uw e-mailadres/ IBANnummer op i.v.m. uitbetalen.De koffie/thee/broodjes staan klaar.

Als u nog vragen heeft na het lezen van deze brief, kunt u contact opnemen met Sonja Vink via het algemene telefoonnummer van de gemeente: (0315) 292 292


Dit bericht is geplaatst in Algemeen nieuws, Gemeente nieuws, nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com