Rolstoelbadminton

lowerimg1

Serieus sporten in een rolstoel gaat niet!!
Tenminste dat werd mij voorgehouden toen ik in 2001 na een auto-ongeluk ervoor moest kiezen om een rolstoel te gaan gebruiken. Al snel kwam ik erachter dat er genoeg mogelijkheden zijn om actief te blijven ook al gebruik je een rolstoel. Toentertijd was ik bestuurslid van een platform voor gehandicaptenbeleid en gezamenlijk met de Sportraad Zuid Holland zijn we een wekelijkse groep gestart om mensen in de rolstoel de gelegenheid te geven om meer te kunnen bewegen. Omdat er na deze groep een badmintonvereniging de gehele sporthal in gebruik nam werden er in de rest van de zaal vast netten opgezet. Daar werd door een aantal deelnemers van de rolstoel-groep gebruik van gemaakt om ook badminton te gaan spelen. Zo is bij mij het vuurtje “aangepast badminton” langzaam opgestookt. Uiteindelijk heb ik mij aangesloten bij een aangepaste sportvereniging om het rolstoel-badminton serieus op te gaan pakken. In de afgelopen jaren heb ik regelmatig podiumprijzen bij het NK rolstoel-badminton weten te veroveren.

Daarna heb ik voor een periode van 5 jaar in Engeland gewoond en gewerkt. Daar heb ik trainingen gegeven bij een rolstoel-badmintonclub in Devon. Een aantal van mijn jongens speelt nu Internationale toernooien en zijn aan het trainen voor de Paralympics van 2020.

We wonen nu in Ulft en ik speel weer in de Nederlandse competitie. Bij de afgelopen NK kon ik beslag leggen op twee 3e prijzen, in het heren enkelspel en in het dubbelspel.

Waarom schrijf ik hier nu over? De Oude-IJsselstreek kent geen aangepaste badmintonclub dus train ik tegenwoordig bij Spees Sjuttel in Silvolde gewoon met de andere badmintonners mee, in nauw overleg met de vaste trainer. Toch hoop ik daar weer een groep rolstoel-spelers bij elkaar te kunnen krijgen om die de hele leuke sport van het rolstoel-badminton bij te kunnen brengen. Mijn naam is Hans MacDaniel en ik kijk uit naar nieuwe sport-collega’s.
Heb je al eens gespeeld en je racket aan de wilgen gehangen omdat de afstand tot een aangepaste club je te groot werd of de club opgehouden is te bestaan, ben je op zoek naar een leuke sport, neem dan contact op met Badmintonvereniging Spees Sjuttel (website: www.speessjuttel.nl).


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, nieuws, Verenigingen, verenigingen. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com