Radboud Silvolde herdenkt oorlog in bijzonder concert

lowerimg1

Op zaterdagavond 6 mei, de dag na Bevrijdingsdag, zal er in “Ons Pakhuus” te Silvolde een bijzondere voorstelling te zien zijn. Een voorstelling waarin harmonie St. Radboud de kijkers en luisteraars meeneemt naar het Silvolde ten tijde van de tweede wereldoorlog en waarin de verhalen van enkele inwoners centraal zullen staan. Samen met foto’s en videobeelden uit die tijd en met de klanken van de harmonie gaan de verhalen weer leven. Opdat wij niet zullen vergeten.
De voorstelling begint om 19:45uur, een toepasselijk tijdstip.

Dit jaar bestaat de harmonie 95 jaar. Reden genoeg om dit jaar weer een serie bijzondere concerten te brengen. Dat de leden van de concertcommissie daarbij niet de makkelijkste weg kiezen, laten ze zien met het concert van 6 mei a.s.. Miranda Beernink, hoboïste van St. Radboud en bedenker van het concert, geeft aan dat het best moeilijk is om een tijdsbeeld neer te zetten. “Je hebt alleen de muziek, enkele beelden en het verhaal van de inwoners. Bovendien heb je niet vijf jaar, maar slechts een kleine drie uur om dit beeld goed neer te zetten.”

Samen met andere leden van de Silvoldse muziekvereniging is Beernink op bezoek geweest bij enkele inwoners van Silvolde die zich de tijd van toen nog goed konden herinneren. “Het was best indrukwekkend om al die verhalen te horen. Je zag het gewoon voor je, zo beeldend kunnen de inwoners hierover vertellen. Dat deed je best wel wat. Het zou zonde zijn dat deze verhalen vergeten worden. Met deze voorstelling hopen we dat dat niet gebeurd.”

Tijdens het concert zullen naast de verhalen van de inwoners ook foto’s en videobeelden uit die tijd worden getoond. Op die manier wordt een voorstelling gecreëerd die de bezoeker mee neemt terug in de tijd. “De bezoeker krijgt een beeld van het leven in het dorpje Silvolde ten tijde van de 2e wereldoorlog. Een echte belevenis. Het is als een mooi concert, maar dan in 4D. Ik zou zeker gaan kijken”, besluit Beernink enthousiast.

Op bijgaande foto Miranda, samen met medeorganisatoren Rob Donderwinkel (midden) en Camiel Steverink.

Het concert van harmonie St. Radboud vindt plaats op zaterdag 6 mei om 19:45uur in de Ekotheaterzaal van “Ons Pakhuus” te Silvolde. De toegang is gratis. De organisatie adviseert de bezoeker wel op tijd te komen: het kan weleens druk worden.

Voor meer informatie verwijs ik je naar Camiel Steverink: Camiel Steverink CSteverink@Metzocollege.nl


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, nieuws, Verenigingen. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com