ontwikkelingen in het dorpsplan vanaf 1 mei tot medio juli 2016

lowerimg1

Ontwikkelingen periode mei t/m medio juli 2016

Ondernemers ttv de verbouwing

Bakker Ten Have voorziet hoe de markt met zijn plantenbakken er in de toekomst uit komt te zien. Werknemers van aannemer Hoornstra en de Silvoldse bevolking smullen ervan.

Het mag echt wel gezegd worden: de omringende ondernemers van de markt, bewoners van de Marktstraat en omgeving Protestante Kerk trakteren de werknemers regelmatig. Tja, dat is Silvolde!

De ondernemers is er natuurlijk alles aan gelegen dat de loop naar hun winkels gewaarborgd blijft gedurende de verbouwing in het centrum. Daarom is de Tonatermunt in het leven geroepen. De inwoners krijgen munten bij de aankoop van producten, zij leveren die in en maken 4x per verbouwingsperiode kans op prijzen die door de ondernemers telkenmale beschikbaar worden gesteld. Het was even wennen maar gaandeweg groeide het aantal mensen die deelnamen. Ook het aantal prijzen per keer was enorm: in april bijvoorbeeld waren er zelfs 29 prijzen te verdelen.

Dank aan alle ondernemers!

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omgeving Mauritiuskerk

En dan is in mei de omgeving van de Mauritiuskerk aan de beurt

Hier bekijkt een delegatie van het bouwteam wat de beste en voordeligste manier van het herstellen van de trap is.

6

 

 

 

 

 

 

Achter de kerk stond ooit een klooster van de zusters Franciscanessen. De herinnering daaraan vinden wij terug in het beeld van de non. Zij stond onderaan de kerk bij de Prins Bernhardstraat maar zal worden verplaatst naar de markt.

Op de foto staat ze met kunstenaar Casper ter Heerdt die dit beeld heeft vervaardigd in opdracht van de gemeente. De plaquette – die helaas gestolen is – gaf de volgende tekst weer:

Silvolde 1188- 1988

Hier leefde Silvolde 800 jaar.

Met zijn ambachten, veemarkt,

klooster en meisjes- en jongensschool.

 

7

 

 

 

 

 

 

De gemeente op bezoek

8

 

In juni nodigt Silvolds Belang de gemeente uit om de gedane werkzaamheden in het centrum te komen bekijken. In de Gelderse Post van 8 juni werd onderstaand artikel geplaatst met op de foto wethouder Kusters.

 

 

 

 

 

Toch eerst de Ulftseweg…….

In deze periode krijgen we ook te maken met een onverwachte tegenvaller vwb de werkzaamheden in de Prins Bernardstraat: de grond die gekozen was om de infiltratieunits te plaatsen blijkt niet schoon. Dit houdt in dat er we eerst nieuwe monsters moeten nemen – en dat vertraagt het proces. Jammer, maar niets aan te doen.
Het betekent een verandering in de volgorde van de werkzaamheden:  nu eerst de Ulftseweg, en pas dan de Pr. Bernhardstraat. Het centrum gaat op z’n kop, maar vóór de bouwvak zal het klaar zijn, inclusief het podium! Nog maar 2 weken!!

En intussen bloeit de markt……

11

De ruimte in de kern van Silvolde wordt almaar groter. Langzamerhand tekenen zich de contouren af. Spannend hoe het zal zijn wanneer in week 29 de eerste elementen van het podium geplaatst worden. Dit podium kan mede worden gerealiseerd dank zij subsidie van de provincie Gelderland en het Prins Bernard Cultuurfonds.

 


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, Centrumplan, nieuws, Silvolds Belang Nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

Zondagmiddagconcert met Luc ten Brinck

Op zondag 17 februari is er weer een zondagmiddagconcert in Silvolde, dit keer met zanger en gitarist ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com