ontwikkelingen glasvezel-project

lowerimg1

Na het teleurstellende nieuws dat investeerder CIF geen garanties kan geven over aanleg van glasvezel in de hele Achterhoek + Lochem, Doesburg en Zutphen, komen de overgebleven gemeenten met een nieuw plan. In deze mail lichten wij dit plan toe.

Breedband-buis
De zeven gemeenten Lochem, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oude-IJsselstreek, Doesburg en Zutphen willen een eigen ‘breedband-connectiviteit’ aanleggen. Het gaat om aanleg van een leeg buizenstelsel in het openbare gebied tot aan de erfgrens van een perceel. Met de breedband-buis willen de gemeenten het grote struikelblok voor providers, namelijk de forse investering in graafwerkzaamheden, wegnemen. (Een aansluiting in het buitengebied kost driemaal zoveel als een aansluiting in de bebouwde kom.) De buis is tegen vergoeding voor iedere provider toegankelijk. De provider is vervolgens verantwoordelijk voor de aanleg van de glasvezelkabel en de graafwerkzaamheden en aansluiting op particulier terrein.

Voorwaarde
Voor dit plan geldt één belangrijke voorwaarde en dat is de deelname van ten minste één internetprovider. Onze inwoners moeten erop kunnen rekenen dat de aanleg van deze buizen-infrastructuur hen daadwerkelijk een glasvezel-abonnement oplevert. Na goedkeuring van de gemeenteraden kunnen wij de interesse bij providers peilen.

Regels
Dit plan voldoet aan de Europese regelgeving. De buis is toegankelijk voor alle marktpartijen want technologie-neutraal, daarmee verstoren wij de concurrentiepositie van providers naar onze mening niet.

Vervolg
Als ten minste één provider deelneemt, dan is aanleg gegarandeerd. Voordat de schop in de grond gaat moet er nog wel het één en ander voorbereid worden. Denk aan technische tekeningen en berekeningen maken, de aanbestedingsprocedure voor graafwerkzaamheden e.d. De vraagbundeling is voor aanleg van de buis niet relevant en slaan wij over. Het werven van aansluitingen is de verantwoordelijkheid van de provider. Na de besluitvorming in de raden en toezegging van één provider kunnen we aan de slag met een planning.

Dit plan is het derde concrete plan om snel internet in het buitengebied te krijgen. De markt faalt op dit gebied, het rijk onderneemt ook geen concrete actie, dus wij pakken de handschoen op. Wij vertrouwen erop dat u als belangenorganisatie of ambassadeur achter dit plan staat en dat wij uw hulp kunnen vragen als dit nodig blijkt.

Zodra in dit proces meer nieuws te melden is, brengen wij u op de hoogte.


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, Gemeente nieuws, nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com