NIEUWSBRIEF GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK | FEBRUARI 2017 | UITGAVE 15

lowerimg1

Onderwerpen digitale nieuwsbrief februari 2017
• Meedoenregeling 2017
• Participatietoeslag
• Bijzondere Bijstand
• Aanspreekpunten
• Bewindvoering

Meedoenregeling 2017

Iedereen moet mee kunnen doen aan culturele, sportieve en sociale activiteiten. Ook als je minder geld te besteden hebt. De gemeente Oude IJsselstreek vindt dit belangrijk en stimuleert dit actief door de Meedoenregeling. Het Meedoen-fonds is bedoeld voor iedere inwoner van de gemeente met een inkomen tot maximaal 110% van de voor hem geldende bijstandsnorm en een vermogen dat niet hoger is dan de voor hem geldende vrijlating.

Lees meer

Participatie toeslag 

Rondkomen met een laag inkomen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Na de betaling van vaste lasten zoals huur en boodschappen heb je vaak geen geld meer over voor iets extra’s. Binnen de gemeente zijn er verschillende regelingen die je wat meer financiële ruimte geven. Een van deze regelingen is de participatietoeslag. Deze toeslag is bedoeld voor mensen die minimaal 3 jaar een inkomen tot maximaal 110% van de voor hen geldende

Lees meer

Bijzondere Bijstand

Je hebt een laag inkomen en moet bijzondere en noodzakelijke kosten maken. Extra kosten waar je niet voor sparen kan. Waar tegen je je niet kan verzekeren en die je helaas ook zelf niet kan betalen. Dan kan de gemeente jou misschien wel ondersteunen wanneer je bijzondere bijstand aanvraagt. Bijzondere bijstand is er voor iedereen met een inkomen op of net iets boven het bijstandsniveau. Voor het toekennen van bijzondere bijstand kijken we naar de beste oplossing binnen jouw situatie.

Lees meer

Bewindvoering

Het kan zijn dat je (tijdelijk) niet in staat bent om jouw financiële zaken te regelen. De kantonrechter kan je dan onder bewind plaatsen. Dat wil zeggen dat je vanaf dan niet meer mag beslissen over jouw financiën of over onder bewind gestelde goederen. Het bewind geldt voor de duur van een bepaalde periode en eindigt daarna automatisch. Tenzij de rechter het bewind verlengt. Of blijkt dat het niet meer nodig is en jouw verzoek tot het opheffen ervan wordt toegewezen. Voor eventuele bewindvoeringskosten kan je een vergoeding krijgen vanuit de bijzondere bijstand.

Lees meer

Aanspreekpunten

Als je een hulp- of zorgvraag hebt, vragen wij je om zelf of met de mensen om je heen een oplossing te vinden. Als dit niet lukt kun je ook nog hulp vragen bij een voor een ieder toegankelijke basisvoorziening zoals bijvoorbeeld het algemeen maatschappelijk werk en schuldhulpmaatjes. Als dit niet voor een passende oplossing zorgt, dan kan je de vraag voorleggen aan een van onze Aanspreekpunten. Zij denken graag met je mee en zoeken samen met jou naar oplossingen. Geen standaardoplossingen, Bibliotheekmaar een oplossing die zo goed mogelijk bij jouw unieke situatie past. Tijdens het hele traject houdt één van de Aanspreekpunten de vinger aan de pols. Zij kijken of de afspraken worden nagekomen en bewaken de kwaliteit van de geleverde zorg. Een intake kan bij je thuis aan de keukentafel plaatsvinden. We komen graag bij je thuis in je vertrouwde omgeving. Zo leren we je ook meteen een beetje kennen.

Lees meer

Wilt u contact opnemen met ons?:

Gemeente Oude IJsselstreek
Staringstraat 25, 7081 BN Gendringen
Telefoon: (0315) 292 292
E-mail: info@oude-ijsselstreek.nl

 


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, Gemeente nieuws, nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com