Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren.
Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden met vele zaken die ons mooie dorp Silvolde aangaan. Via onze sociale media https://www.facebook.com/SilvoldsBelang/ kunt u meekijken met onze activiteiten.
Tijdens de maandelijkse bestuursvergaderingen schuift onze gebiedsmakelaar Sonja Vink van de gemeente regelmatig aan, dit heeft het geweldige voordeel dat onze lijntjes met de gemeente korter zijn geworden. Op uitnodiging van Silvolds Belang houdt Sonja spreekuur op de Lichtenberg, zij is daar dinsdag 22 januari van 13.00 tot 15.00 uur. Wilt u kennismaken met haar, en/ of heeft u vragen waarbij de gemeente kan bijdragen aan een oplossing, loopt u dan gerust binnen. De koffie staat klaar!

Op 6 december jl. is er een informatief gesprek geweest tussen enkele bestuursleden SB, Bob Freriks (gemeente) en Sonja Vink over de bouwactiviteiten aan deze kant van de Oude IJssel bij de DRU.

De opdracht was om 2000 parkeerplaatsen te realiseren.
1) Rotonde Silvolde
2) 1200/ 1300 overloopparkeerplaatsen
3) 500/ 600 half verharde parkeerplaatsen
4) Fietspad naar DRU
5) Verharde weg met dynamische verlichting

Achter de overloopparkeerplaatsen en naast het fietspad naar de DRU wordt een groenstrook gerealiseerd.
Naast de weg is er een zogenaamde afzaksloot gegraven, om het regenwater verantwoord in de grond te laten zakken.
Het is de bedoeling dat alles klaar is in voorjaar 2019.

Tijdens de algemene ledenvergadering
is André Thuis in het zonnetje gezet, en mocht hij de Vrijwilligersprijs 2018 in ontvangst nemen. André zet zich in om het leefgebied in zijn omgeving schoon te houden. Daarvoor gaat hij regelmatig op pad met een vuilniszak om al het zwerfaval op te ruimen.  André verteld hier enthousiast over, maar spreekt ook zijn zorg uit over het vele afval.

In deze vergadering hebben we ook afscheid genomen van Mark Kaak en Jeroen Helming als bestuursleden van Silvolds Belang, zij hebben zich beide enorm ingezet om het vernieuwde centrum te realiseren. Wij wensen hun beide veel succes met hun werk en wie weet tot weerziens!

Na de pauze was er informatie over de postcoderoos. AGEM en de gemeente hebben hun visie over het zonnepanelen project toegelicht.

Enkele bezorgde Silvoldenaren hebben het initiatief Sfeerbewakers opgericht. Zij hebben voorzitters van verenigingen uitgenodigd om gezamenlijk de evenementen die in Silvolde worden georganiseerd te bundelen. Ieder behoud zijn identiteit, maar er wordt bekeken of er gezamenlijk naar bijvoorbeeld het alcoholbeleid, handhaving en de vergunningaanvraag kan worden gekeken. Inmiddels zijn er meerder bijeenkomsten geweest en zijn er gesprekken met de gemeente en de burgemeester gehouden. Er wordt nu een sfeertafel gecreëerd die elk kwartaal zal plaatsvinden, met daarbij de organisatoren van de evenementen en de medewerkers van de gemeente. SB is bij de bijeenkomsten geweest en schuift ook bij de sfeertafel aan.

Het ommetje Silvolde/ Terborg krijgt steeds meer vorm en een verrassend nieuw plan wordt aan SB voorgeschoteld door Camiel Helming. Hij wil graag een voedselbos creëren aan de Munstermanstraat, en zoekt draagvlak voor dit project. Dit voedselbos zou kunnen aansluiten bij het te realiseren ommetje. Er komt van de gemeente grond vrij voor pacht/ verkoop, daar zijn al gesprekken over geweest met meerdere partijen. SB ondersteunt dit project en adviseert waar nodig.

Fietscrossbaan; Vanuit de jeugd in Silvolde kwam de vraag voor een fietscrossbaan. SB is samen met de gemeente op zoek naar een geschikte locatie, en de mogelijkheden die er zijn om dit te realiseren.

Parkeerproblemen bij zorgcentrum De Schuylenburgh. Om te voorzien in de parkeerbehoefte is eerst ingezet op realisatie van extra parkeerplaatsen op het grasveld naast het Kraaienbos. Deze oplossing is, mede naar aanleiding van reacties van omwonenden, opnieuw overwogen in samenspraak met de oorspronkelijk betrokken partijen Azora, Wonion, bewonerscommissie Schuylenburgh en het Almende College.Inmiddels is er overeenstemming over een alternatieve oplossing. Het parkeerterrein tussen het zorgcentrum en het Almende College zal worden ingedeeld conform bijgevoegde situatietekening. Hiermee wordt beoogd om capaciteit te creëren op de bestaande parkeerplaatsen van het zorgcentrum aan de zijde van het Kraaienbos om daar in de parkeerbehoefte (van met name bezoekers) te voorzien, zonder tot aanleg van extra parkeerplaatsen over te gaan. De uitvoering zal naar verwachting in de eerste week van 2019 opgepakt worden.

     Silvolds Belang 100 jaar. In 2019 bestaat SB 100 jaar, een commissie is al bijna 1 jaar druk bezig met het organiseren van allerlei activiteiten om dit heugelijke feit te organiseren. Via de sociale media houden wij u op de hoogte, en u wordt uitgenodigd om dit met ons te vieren.

 

Wij wensen u een fijne jaarwisseling en een gezond en creatief 2019!


Dit bericht is geplaatst in Evenementen nieuws, nieuws, Silvolds Belang Nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com