Maria Verheij van Gastenverblijf Beestenboer

SilvoldeOnline.nl in gesprek met Maria Verheij van Gastenverblijf Beestenboer
Maria Verheij, oorspronkelijk afkomstig uit Veldhunten, en haar man Harry Verheij uit ‘Oer’, ofwel Ulft, grepen hun kans toen zij 15 jaar geleden een boerderij met opstallen konden kopen  aan de Rabelingstraat 11 in Silvolde.
.
“Wat is hier toch veel te doen. Fietsen, wandelen, paardrijden, golfen, zwemmen en watersporten”Jarenlang al werken zij samen in hun bedrijf (plaatbewerking) in Ulft, terwijl Maria intussen de mogelijkheden zag van de prachtige plek die zij gevonden hadden. Hun boerderij, veilig gelegen op een paar honderd meter van de weg met de grote bijgebouwen, was bijzonder geschikt te maken voor het onderbrengen van gasten die graag in een rustige omgeving willen vertoeven,  in het fraaie buitengebied en toch vlakbij de dorpskern van Silvolde.
Maria Verheij

Maria Verheij

Maria, een gedreven type, weet van aanpakken. Het heeft dan ook het nodige van haar geduld gevergd, totdat zij uiteindelijk haar plan kon verwezenlijken. Maria: ,,Het was een kwestie van blijven knokken om ze over de balk te trekken.” Met die ‘ze’ doelt zij op de gemeente. Maar eind goed al goed, het gastenverblijf ‘Beestenboer’ in de grote, historische schuur op het erf  kon eind 2010 worden geopend en de burgemeester heeft haar laten weten dat hij graag eens komt kijken.
.
Authentiek, geen design
En wat valt er dan te zien? Na een zeer grondige restauratie voldoet dit verblijf met zijn prachtige badkamer, keuken, slaapkamers en kinderkamers aan de normen van de moderne, verwende toerist. Terwijl Maria duidelijk mikt op het hogere segment in de markt, is het authentieke karakter van een opstal op het boerenland toch gehandhaafd gebleven. Het is allemaal perfect afgewerkt, maar je vindt er geen ‘design’-spullen  uit een luxe woontijdschrift.
.
Het gastenverblijf is geschikt voor grootouders, kinderen en kleinkinderen die gedurende een lang weekeinde een familiefeest willen vieren, maar het biedt ook alle faciliteiten voor teambuilding sessies, voor vriendinnenclubs, voor workshops van kunstenaars, voor cursussen schilderen, bloemschikken en koken.
.
In de prachtige, ruime entree met extra keuken en toilet, is ook ruimte voor exposities van kunstwerken. Er zijn, kortom, tal van mogelijkheden en Maria kijkt ook goed naar vergelijkbare accommodaties om te ontdekken wat de gasten zoal wensen. Op de vakantiebeurs in Utrecht zag zij zelfs dat er vakantieverblijven zijn waar de gasten een masseur of een butler kunnen huren, maar dat gaat haar duidelijk te ver.
.
In de gemeente bestaat een rood-voor-rood-regeling, dat wil zeggen dat boerderijen die hun agrarische bestemming verliezen, schuren en dergelijke kunnen slopen. Daarvoor in de plaats mogen dan nieuwe huizen worden gebouwd. Als gevolg van de economische malaise, die ook de bouwnijverheid hard heeft getroffen, loopt het niet zo hard met initiatieven in het kader van deze rood-voor-rood-regeling. Maria ziet het met lede ogen aan. Het onderhoud van oude opstallen vergt kapitale bedragen en daarom is zij beducht voor het gevaar van ,,vervallen rotzooi in het buitengebied”.
.
Heerlijk uitrusten na slipjacht
Tijdens ons gesprek stapt een oude bekende van Maria de woonkeuken binnen. Hij wil weten of de komende zaterdag de deelnemers aan een slipjacht een doorsteek over haar land kunnen maken. Zij vindt dat meteen prima en ze wijst er op dat de jagers ook bij haar ‘Beestenboer’ kunnen neerstrijken om wat te drinken. Maria: ,,Dan zet ik ook wel een paar vuurkorven neer en maken we de glühwein warm.”
.
Met het Idinkbos vlakbij wil Maria ook ruiters en hun paarden logies kunnen bieden. Zij wil daarom graag nog een aparte paardenwei inrichten. Als directe buren van hovenier Maurits Heebink willen Maria en Harry Verheij ook nog een laan met bomen aanplanten.
.
Maria: ,,Maar wel aan één kant, en niet helemaal aaneengesloten. Ik wil graag mooie doorkijkjes behouden. En het moeten inlandse bomen zijn. Ik denk dat lindebomen het beste zijn, of eiken.” Ze is er nog niet uit, maar ze zit nog vol plannen.
.
,,Wat is hier toch veel te doen”
Ze praat hierover ook graag met haar dochter Penny en moeder en dochter verzuchten dan samen: ,,Wat is hier toch veel te doen.”, want je kunt gaan fietsen, wandelen, paardrijden, golfen in het Lohr, zwemmen in het openluchtbad De Paasberg en watersporten bij Stroombroek. Maar je kunt ook rustig op het erf blijven en heerlijk van het landschap genieten met de weidse hemel boven je en met een hele menagerie om je heen.
.
De naam ‘Beestenboer’ is goed gekozen, want er lopen een ezel, een pony, zeven geiten, twee varkens (aandoenlijke hangbuikzwijnen) , en verder poezen, kippen, konijnen en een cavia, en niet over het hoofd te zien: een behoorlijk aantal pauwen.
.
Maria: ,,Sommigen zeggen dat pauwen zich maar moeilijk voortplanten. Nou, die van mij doen het goed, te goed. Vorig jaar had ik een stel hennen, en die kregen allemaal drie of vier jongen, en die lopen hier nu allemaal rond.”  Maria is zakenvrouw genoeg om hiervoor een oplossing te weten. ,,Dat wordt een aanbieding op Marktplaats.nl.”
.
.
Gastenverblijf Beestenboer
Rabelingstraat 11
7064 KG  Silvolde
T:  06  204 502  95
E: mariaverheij@planet.nl
S: www.beestenboer.nl
.

Dit bericht is geplaatst in In gesprek met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

Zondagmiddagconcert met Luc ten Brinck

Op zondag 17 februari is er weer een zondagmiddagconcert in Silvolde, dit keer met zanger en gitarist ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com