Kerkdienst in het dialect in Silvolde

lowerimg1

Op zondag 21 mei organiseert de Protestantse Gemeente te Silvolde een bijzondere kerkdienst, een dienst in het dialect. Voorganger is Gerrie Zemmelink uit Aalten en het thema is: “”Vraogen, vraogen, altied maor weer vraogen”.
Voor veel inwoners van de Achterhoek is het ‘achterhoeks dialect’ de eerste taal, de moedertaal. Daarom is het van grote waarde als er ook in de ‘geloofstaal’, in kerken en in het pastoraat, woorden beschikbaar zijn in dit dialect. Het voelt meteen ‘vertrouwd’ als er passende woorden in het dialect klinken. Bezoekers van deze diensten geven aan dat in het dialect alles veel dichterbij komt en dat het niet hoogdravend of verheven klinkt.
Voorganger Gerrie Zemmelink is bekend met het houden van dialectdiensten en is ook betrokken bij het vertalen van bekende geestelijke liederen in het Achterhoeks. Een aantal leden van de organiserende gemeente heeft geprobeerd om alles ook nog zo veel mogelijk naar het ‘Silvolds’ dialect te vertalen.
Deze bijzondere kerkdienst in de Protestantse Kerk te Silvolde op zondag 21 mei begint om 10 uur. Na de kerkdienst is er gelegenheid voor koffiedrinken en napraten. Iedereen is van harte welkom!

Voor meer informatie:
Anton Neijland
Protestantse Gemeente Silvolde
a.neijland@planet.nl
0315-631627


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, Diensten, Kerken nieuws, nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

KERST BIJ HARMONIE ST. RADBOUD

Het is inmiddels een mooie traditie geworden....om alvast helemaal in de kerstsfeer te komen, houden de leerlingen ...

Lees meer...

Kerstmarkt tijdens weekmarkt in Silvolde

Donderdagmorgen 14 december en donderdagmorgen 21 december is er tijdens de weekmarkt rondom de Protestantse Kerk te ...

Lees meer...

Jubileumconcert Masha Bijlsma Band op 10 december

De Masha Bijlsma Band viert het 25-jarig jubileum. Met de toepasselijke ‘Past and present tour’ treedt Masha ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com