Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

lowerimg1

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten.

Ook Silvolde het initiatief genomen om een WhatsApp-groep te creëren gericht op heel het dorp. Informatie is ook te vinden op vinden op http://www.silvoldeonline.nl

Elke willekeurige verdachte situatie kan zeer informatief zijn voor de straat en de eventueel de omliggende wijk. Maar sommige situaties zijn ook informatief voor heel Silvolde, zoals bijvoorbeeld bij colporteurs, vandalisme of een golf aan inbraken.

Het delen van berichten via de Buurtpreventieapp is snel en eenvoudig. Volgens de S(ignaleer) A(larmeer) A(pp) R(eageer)methode start men een Buurtpreventie app, met deze Buurtpreventieapp kunnen buurtbewoners in één bericht een grote groep deelnemers in hun wijk bereiken om elkaar te waarschuwen bij verdachte omstandigheden en eventueel gezamenlijk besluiten contact op te nemen met de politie. Het doel is te zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders, die niet overal kunnen zijn.

U kunt zich via de website van “Silvolde online” aanmelden middels een aanmeldformulier, na kennisgenomen te hebben van de spelregels wordt u op basis van uw gegevens aan de Buurtpreventie app van uw wijk toegevoegd. Uw mobiele nummer wordt vervolgens toegevoegd aan de groep waarna u direct kunt deelnemen. Als een deelnemer ermee wil stoppen, kan men zich hier ook eenvoudig weer afmelden.

Een buurtpreventie app is een van de activiteiten die bewoners zelf kunnen ondernemen om hun buurt veiliger te maken. Zo’n burgerinitiatief dient als de moderne vorm van een buurtwacht.

Aan deelname zijn strikte regels verbonden. Deze regels kunt u hier lezen. De Buurtwhatsapp is een serieuze zaak. Deelnemers die zich niet aan de regels houden worden gemaand. Houd men zich niet aan de gestelde regels dan kan als sanctie volgen dat men als lid uit de app wordt verwijdert.

Via de website zijn er ook tips beschikbaar hoe de buurtwhatsapp is gestructureerd en hoe men het beste hiermee om kan gaan. Daarvoor klik je hier

Silvolde is in wijken opgedeeld. Afhankelijk waar u woont wordt u door de beheerder in de desbetreffende wijk toegevoegd. Voor de wijkindeling klikt u hier

Wil je deelnemen aan de buurtwhatsapp, vul dan dit formulier in en klik op de button verzenden. Let op dat je het gehele formulier invult en bij de chaptacode een vinkje zet! De beheerder deelt u vervolgens in en zendt u een bevestiging van uw aanmelding.

Voor verdere vragen kunt u per email reageren naar buurtwhatsapp@silvoldsbelang.nl

U kunt ook e.e.a. kwijt op de facebookpagina: http://bit.ly/buurtwhatsappsilvoldeFB


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, Evenementen nieuws, nieuws, Silvolds Belang Nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com