Gastvrij natuurparadijsje

lowerimg1

Met het college gaan we regelmatig op werkbezoek bij een bedrijf, zorgorganisatie, onderwijsinstelling of toeristische organisatie. Als gemeentesecretaris vind ik deze bezoeken altijd heel waardevol. Je ziet dingen in de praktijk en hoort waar ondernemers en maatschappelijke partners tegenaan lopen. Vorige week dinsdag waren we te gast bij ‘Natuurlijk Buiten’ in Sinderen (bekijk ook de foto’s op onze gemeentelijke Facebookpagina).

Al bij binnenkomst rook het heerlijk naar versgebakken appelcake. We werden gastvrij ontvangen door de eigenaren Anna Kemp en Aart Stans in hun duurzaam verbouwde boerderij: geïsoleerd met vlas en ademende muren door het aangesmeerde leem. Anna, bioloog, vertelde ons hoe zij vanuit de tuin- en landschapsarchitectuur samen met Aart op het idee kwam voor hun Theeschenkerij, Natuurbelevingstuin en Bed & Breakfast. Daarnaast geven ze diverse workshops en faciliteren ze activiteiten. De ‘knapzakroute’ is momenteel erg in trek.

Het was fijn om te horen dat zij als startende ondernemer veel baat hebben gehad bij het IkStartSmart project, waar wij als gemeente ook in samenwerken. Ook gaven ze ons een punt van kritiek mee: ze willen hun gasten graag verwijzen naar het Idinkbos voor bijvoorbeeld een wandeling, maar de opknapbeurt daar duurt wel erg lang.

Tijdens de rondleiding door de natuurbelevingstuin, een echte voorbeeldtuin, zagen we dat de aanplant het hele jaar door voldoende voedsel en veiligheid biedt aan vogels en vlinders. Prachtig hoe zij dit, samen met vrijwilligers, tot stand hebben gebracht. Van grasland met prikkeldraad naar dit gastvrije natuurparadijsje.

Als mensen naar de Achterhoek komen zijn ze meestal enorm onder de indruk van de omgeving. Het is belangrijk dat we ook overnachtingarrangementen aanbieden omdat ze graag een of meerdere nachten blijven slapen”, vertelde Anna.

Ik kan deze vorm van ondernemerschap alleen maar toejuichen. Als we de pareltjes van de Achterhoek aaneen willen rijgen, hebben we elkaar daarbij keihard nodig. De Achterhoek als beeldmerk kan hierbij heel erg helpen.

Bron: Gelderse Post


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, Gemeente nieuws, nieuws, Toerisme. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com