Gastenverblijf Beestenboer

Deze boerderij wordt al in 1348 genoemd en bestaat waarschijnlijk nog langer. Het is daarmee een van de oudste boerderijen van ons dorp Silvolde. Het is lange tijd een pachtboerderij van Kasteel Bergh geweest en rond 1870 in bezit gekomen van de toenmalig pachter. Er hebben generaties lang fam. Ter Beest gewoond, genoemd naar de boerderij. In 1815 is de laatste dochter van deze familie met een Heebink getrouwd.

Tot 1990 hebben er meerdere generaties Heebink opgewoond. Er wonen nog steeds meerdere fam. Heebink in onze buurt. Door hun wordt onze boerderij nog altijd het Olde Huus genoemd. Het is altijd een zeer grote boerderij geweest waar ook veel paarden werden gefokt. De boerderij ligt in een kampenlandschap, zeer oude vruchtbare landbouwgrond. De omgeving is een zogenaamd coulisselandschap met een afwisselend karakter. In 1990 is de laatste boer, Heebink, gestopt.

Verbouwing
In 1996 hebben wij, de fam. Verheij, Harry, Maria en de kinderen Penny en Max, de boerderij gekocht als woonboerderij. De huidige boerderij is er een van het krukhuistype en heeft een zeer oud voorhuis. Er is nog een originele deel aanwezig en het erf heeft nog zijn oude Achterhoekse karakter.

Ruimte huren voor vakanties
In een historische schuur, die wij in 2010 herbouwd hebben, is het gastenverblijf Beestenboer gevestigd. De woning is aan de achterzijde gelegen zodat er volop privacy is voor onze gasten, en met een vrij uitzicht. De boerderij is zeer landelijk gelegen, nabij het Nibbelink-, Idinkbos met vele wandelmogelijkheden. De woning is dus gesitueerd in het achterste gedeelte van de herbouwde schuur, geheel in oude landelijke stijl teruggebracht. De woning is geschikt voor rolstoelgebruik en biedt plaats aan 10 gasten.

Er zijn vele hobbydieren op ons erf, een trampoline en diverse buitenspeel artikelen zoals een skelter e.d. De kinderen kunnen er veilig spelen, de boerderij ligt namelijk 400 meter vanaf de openbare weg. Toch is het maar 1,5 km tot het centrum van Silvolde met een supermarkt, meerdere kleine winkels en diverse horecagelegenheden.

In Silvolde is nog een van de weinige openluchtzwembaden van de regio. Er is voldoende openbaar vervoer en het treinstation is op 3 km. afstand.

Gastenverblijf Beestenboer
Rabelingstraat 11
7064 KG Silvolde

E: mariaverheij@planet.nl
S: www.beestenboer.nl


Dit bericht is geplaatst in Toerisme met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com