De honden weer …..

lowerimg1

Vraag in het kader van de leefbaarheid in de buitenruimte de gemiddelde burger naar zijn grootste ergernis: grote kans dat men over hondenpoep begint. En omdat leefbaarheid en gebiedsmakelaars veel met elkaar te maken hebben wil ik het er toch maar een keer over hebben.
Vaak wordt de hond erop aangekeken en dat is niet onlogisch. Daar kan je op mopperen zonder een grote bek terug te krijgen of een goede relatie verstoren. Toch zou het goed zijn om elkaar als inwoners van dezelfde kern er gewoon op aan te spreken. Moet toch kunnen lijkt me.

Sinds kort heeft de gemeente op veel plekken geïnvesteerd in het plaatsen van dispensers. Hondenbezitters hoeven dus geen zakjes meer te kopen om de uitwerpselen van hun honden mee op te ruimen. Daar zorgen we zo met z’n allen voor zal ik maar zeggen. Dat geldt ook voor de afvoer van de hele hoop. Je mag het zo maar in afvalbakken deponeren die de gemeente dan weer leegt. Geen riool- of reinigingsrechten die er voor verhoogd worden. Wat zou het mooi zijn als de hondenbezitters als dank daarvoor deze dispensers fanatiek gaan gebruiken en hun honden erop trainen het zaakje op te houden tot ze in de buurt van zo’n dispenser of afvalbak zijn. Weer of hondenweer zou ik zeggen. Dan voelt het allemaal wat frisser aan en kunnen de kinderen weer overal ravotten zonder bij thuiskomst de wind van voren te krijgen.
Hoe simpel kan het zijn om samen te werken aan een schone leefomgeving.

Piet Kleingeld

gebiedsmakelaar Bontebrug, Etten, Silvolde en Terborg
p.kleingeld@oude-ijsselstreek.nl
0315 292 432


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Gemeente nieuws, nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

Zondagmiddagconcert met Luc ten Brinck

Op zondag 17 februari is er weer een zondagmiddagconcert in Silvolde, dit keer met zanger en gitarist ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com