De Heuve, Woonzorgnet

In Silvolde vindt onze ondersteuning van mensen met een verslavingsproblematiek door Woonzorgnet plaats op de voormalige boerderij De Heuve. De boerderij heeft vijftien studio’s en is volledig gericht op cliënten met een psychiatrische grondslag die een behandelperiode in een verslavingsinstelling achter de rug hebben. De Heuve heeft als doel dat cliënten na anderhalf jaar naar een middelenvrije locatie van Woonzorgnet kunnen doorstromen.

Met deze locatie komen wij tegemoet aan de vraag van een cliëntengroep die geen dagelijkse behandeling voor hun verslaving meer nodig heeft, maar nog niet in staat is om in een middelenvrije locatie van Woonzorgnet te gaan wonen.

Doelgroep: verslaving/psychiatrie

Jezelf zijn in Silvolde

Ook in Silvolde werken wij vanuit onze visie dat iedereen moet kunnen wonen op de manier waarop hij of zij het ’t meest prettig vindt. Zodoende streven wij ernaar dat wij onze cliënten een volwaardig ‘thuis’ kunnen bieden waar zij volledig zichzelf kunnen zijn. Dat doen we met een team van professionele medewerkers. Overdag zorgen onze woonbegeleiders voor de ondersteuning en ’s nachts staat er een slaapdienstmedewerker paraat om, waar nodig, hulp te bieden. De ondersteuning voor medewerkers wordt onder andere verzorgd door een psycholoog van Woonzorgnet en natuurlijk de Teamleider van de locatie.

Wonen in Silvolde

Op De Heuve bieden wij een combinatie van wonen en dagbesteding. We realiseren vijftien comfortabele studio’s, waarbij de voorzieningen als douches, toiletten en keuken voor gezamenlijk gebruik zijn. Binnen het uitgebreid trainingsprogramma dat wordt aangeboden, is er onder andere de mogelijkheid om gezamenlijk te koken én te eten. De cliënten en begeleiders bepalen hierbij zelf in overleg de samenstelling van de maaltijden, doen de boodschappen en verdelen onderling de taken. De boerderij ligt op fietsafstand van het centrum van Silvolde dus alle voorzieningen en winkels zijn in de buurt.


Geen dag zonder dagbesteding

De Heuve beschikt over een prachtig en zeer ruim omliggend terrein met veel ruimte voor dagbestedingsactiviteiten. Letterlijk én figuurlijk. Want omdat de locatie nieuw is en het terrein deels nog ingericht moet worden, bepalen de cliënten zelf voor een groot deel hoe hun dagbesteding eruit gaat zien. Wat hebben we zoal te bieden? Allereerst een ruim erf met ruimte voor een moestuin, een flinke boomgaard met verschillende fruitbomen, een groot stuk akkerland en een natuurlijke kikkerpoel. Op het erf staan meerdere bijgebouwen, zodat we onder alle weersomstandigheden onze dagbesteding kunnen voortzetten.

Samen met Iriszorg

Niet alleen onze zorg en begeleiding, maar ook de samenwerking met Iriszorg maakt De Heuve tot een uniek project. Iriszorg is een organisatie voor verslavingszorg en maatschappelijke opvang en biedt onder meer preventie, zorg, opvang, behandeling en begeleiding. Waarom Iriszorg? Omdat cliënten in De Heuve een specifieke ondersteuningsvraag hebben en Iriszorg ons daarbij kan versterken. Waar Woonzorgnet is gespecialiseerd in het aanbieden van woonruimtes waar cliënten zichzelf kunnen zijn, is Iriszorg specialist in de begeleiding in het kader van verslavingszorg. Kortom, een vruchtbare samenwerking met als doel de zelfstandigheid van cliënten te vergroten en hen volwaardig aan de maatschappij te laten deelnemen.

Interesse?

Om in de locatie te kunnen komen wonen is er een CIZ indicatie nodig. Indien u dat wenst, kunnen medewerkers van Woonzorgnet u vertellen op welke manier u deze kunt aanvragen. Voor meer informatie over De Heuve, aanmelden of Woonzorgnet in het algemeen kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor, telefoon (0317) 398 800 of kijken op www.woonzorgnet.nl.

Ligging

Locatie De Heuve ligt bij Silvolde. Het ligt in een schitterende landelijke omgeving. Echt een plek waar je rust kan vinden, maar tegelijkertijd het dorpscentrum binnen hand bereik hebt. Het centrum ligt op loop/fietsafstand waar alle winkels, supermarkten en een bank te vinden zijn. Busverbinding in het dorp op loop/fietsafstand te bereiken.

Adres: Bievinkstraat 1, 7064 KK Silvolde

Sfeer en specifieke kenmerken

Op De Heuve heerst een gemoedelijke sfeer. Omdat op deze locatie extra aandacht wordt besteed aan een goede dagbesteding, worden gezamenlijk de boodschappen gedaan, gezamenlijk gekookt en bijvoorbeeld ook voor de dieren gezorgd. Door deze ruime en groene omgeving zijn er rond de locatie tal van dagbestedingsmogelijkheden te verzinnen.

Wat is Woonzorgnet?
 

 

Woonzorgnet is een erkende zorgonderneming en biedt beschermd wonen en ondersteuning aan huis aan mensen met een GGZ problematiek, eventueel in combinatie met een verslaving. Mensen kunnen bij ons komen wonen in zelfstandige studio’s op verschillende locaties. Ieder met zijn eigen verhaal en de daarbij behorende ondersteuningsvragen. Ons motto is “jezelf zijn”. Daaromheen proberen we samen met de bewoner een zo prettig mogelijke leef/woonsituatie te creëren. Dit ondersteunen we door 24-uurs ondersteuning aan te bieden. Daarnaast kunnen mensen thuis ondersteuning krijgen vanuit Woonzorgnet.

Op dit moment bieden wij ruim 140 studio’s aan, verdeelt over Renkum, Nunspeet, De Steeg, Velp, Arnhem en Silvolde. De locaties verschillen allen van karakter, ligging en sfeer, waarmee we hopen iedereen een plek aan te kunnen bieden waar hij of zij zich thuis voelt.

De doelgroepen van Woonzorgnet

Woonzorgnet heeft te maken met een drietal doelgroepen:

– Clienten met algemeen psychiatrische problematiek
– Clienten met een autisme-spectrumstoornis
– Clienten met een verslavingsproblematiek

www.woonzorgnet.nl


Dit bericht is geplaatst in Organisaties, zorg-welzijn, zorg-welzijn met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com