Dames Vereniging Silvolde

Voor de Silvoldse vrouw biedt het jaarprogramma van de damesvereniging veel gezellige – en informatieve momenten van ontmoeting. De vereniging heeft 80 leden en het bestuur wordt gekozen door de leden van de vereniging.

Tijdens de jaarvergadering kunnen leden voorstellen doen voor de invulling van het jaarprogramma. Deze voorstellen leiden tot een  gevarieerd programma waarin educatie en informatie over sociaal- en maatschappelijke instellingen o.a. centraal staan. Ook creativiteit, bijv. bloemsierkunst en de jaarlijkse kerstbijeenkomst maken een belangrijk onderdeel uit van het programma. De jaarlijkse fietstocht wordt vormt meestal de afsluiting van het activiteiten jaar. De avondprogramma’s  worden in de zaal van de Past.Bleumersschool, aan de Lichtenbergseweg, gehouden.

Het lidmaatschap wordt voor de duur van een jaar afgesloten en de contributie bedraagt ongeveer € 20,00

Bestuur  
Secretaris: Mw. M.Heuvels
Boterweg 80
7064 ES Silvolde
0315-324169
.
Penningmeester:Mw.R.Jansen
Berkenlaan 130
7064 AT Silvolde
Bestuursleden:  
Mw.M.Jansen
Koningin Julianastraat 30
7064 GB Silvolde
0315-328109
Mw.A.Liebrand
Thorbeckestraat 18
7064 HD Silvolde
0315-324990

Agenda 2011

Jaarvergadering – woensdag 26 januari 2011
Aula van de Past.Bluemersmavo, aanvang 20.00 uur.
Tijdens deze bijeenkomst kijken we even terug naar de afgelopen programmaperiode en werpen een blik naar ons nieuwe jaar. Er wordt een feestelijke toost uitgebracht op het nieuwe jaar en we laten ons aansluitende  verrassen meteen feestelijke dans repertoire verzorgd door de “saloonboyz “. 

U zult misschien vermoeden dat u op deze avond met een Country en Western programma van doen krijgt, het tegendeel is waar. De naam Saloonboyz is ontstaan vanuit een Ettens tuinhuisje ‘ De Saloon ‘. Enkele leden van het Ettens Mannekoor hebben het idee gevat om op een geheel andere wijze een repertoire ten tonele te brengen. Het wordt een onvergetelijk leuk programma waarbij een zeer gevarieerd zangprogramma gepaard gaat met kostelijke humor. Het bestuur is verheugd om samen u op deze sprankelende wijze ons nieuwe jaar in te gaan.
NB. Site: Saloonboyz.eu.) 

De Kookparade… – donderdag 24 februari 2011

Voor velen van ons kan  ‘koken’  een dagelijks pleziertje zijn of mogelijk  heeft u daarover een andere gedachten. Op deze avond kunt u veel informatie opdoen rondom de bereiding van één vijfgangen menu.

Koken kan dus ook een feest zijn.  De BGV Kookparade geeft aan uw kookkunst wellicht een extra dimensie, echter het eten daarvan kan nog genoeglijker zijn. De tafels zijn gedekt.

De BGV Kookparade is een interessante presentatie waarbij nieuwe en bestaande levensmiddelen en andere producten voor in en om de keuken de revue passeren middels boeiende live-presentaties.
Zelf beleven, samenwerken, proberen, proeven en gezelligheid zijn sleutelwoorden die een draagvlak creëren voor de commerciële boodschap van deelnemende merken en producten.

Levend Ganzenbord – donderdag 17 maart 2011

Historie
Het ganzenbord is waarschijnlijk in de 16e eeuw in Italië ontstaan. Aanvankelijk werd het alleen onder de adel aan de hoven gespeeld, maar al spoedig werd het in de 17e eeuw op verschillende plaatsen in Europa verhandeld en door de burgerij gespeeld. Ook toen al was het spel een fascinerende ‘reis door het leven’, omdat er met de twee dobbelstenen toch wel een gokelement in terug te vinden was en de speler zich tijdens het spel op zijn levensweg in het geluk of ongeluk kon storten.

Op deze avond wordt onze sportiviteit en creativiteit enigszins op de proef gesteld. ..maar ook ons denkwerk.
Geschiedkundige- maar ook actuele denkpuzzels  kunnen leerzaam en boeiend zijn.
’n Gezamenlijk spel en daarin staat u met andere dames sterk.

Drie vrouwluu uut achterhoek – dinsdag 5 april 2011

Dinie Klumper uit Harfsen: We’j komt uut den Acherkook, drie vrouwluu. We’j zingt, we’j doe’n schetsjes en gedichten, alles in ’t plat… We’j bunt gewone leu,  i’j mot wetten, dus niks gin poespas.

Kortom ’n drietal enthousiaste dames die op zeer luisterrijke wijze de dagelijkse en leuke anekdotes  vertolken in humoristische schetsjes, liedjes en gedichten. De moderne tijd en de tijd van vroeger gaan in dit programma samen op. 

‘Mariamaand’  – mei 2011

Vanuit omliggende plaatsen zullen verschillende damesverenigingen onze Mauritiuskerk bezoeken voor deelname aan de jaarlijkse bedevaart..

Onlangs is de Silvoldse Mariagrot weer in ere hersteld. Ook voor deze avond ’n plek voor bezinning en gebed.

Er volgen nog nadere berichten over het te houden Marialof.

Fietstocht
Wij zullen het jaarprogramma afsluiten met een gezellige fietstocht.


Dit bericht is geplaatst in Verenigingen met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

Zondagmiddagconcert met Luc ten Brinck

Op zondag 17 februari is er weer een zondagmiddagconcert in Silvolde, dit keer met zanger en gitarist ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com