Spelregels

buurtappSpelregels Buurt WhatsApp Silvolde        (per 02.12.2015)

Een Buurt WhatsApp kan de veiligheid in uw buurt verbeteren, maar de groep moet geen complete chaos worden. We hebben een aantal tips en spelregels opgesteld welke we toepassen op de Buurt WhatsApp in uw wijk. Ook wijzen we u graag op de zogeheten SAAR-methode om WhatsAppmeldingen binnen de politieprocessen te laten passen.

 Spelregels

1. Een Buurt WhatsApp is een serieuze zaak. Men dient in Silvolde woonachtig te zijn en wij hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar.

2. U dient zelf te beschikken over een smartphone met WhatsApp.

3. Aanmelden en afmelden kan enkel via de website www.silvoldeonline.nl Op basis van uw woonlocatie wordt u in een juiste groep ingedeeld en toegevoegd. Na toevoeging krijgt u automatisch een melding in uw WhatsApp en kunt u direct deelnamen aan uw Buurt WhatsApp.

4. Uw 06 nummer zal voor alle deelnemers binnen de groep zichtbaar zijn. Hiermee stemt u in met de beperkingen op privacy binnen de groep waarin u deelneemt.

5. Deelnemer dient woonachtig te zijn in de wijk waar de groep zich bevindt.In een Buurt WhatsApp kunnen maximaal 80-100 personen. Een overzicht van de wijken zullen wij op deze website publiceren.

6. Een Buurt WhatsApp is bedoeld om verdachte situaties te signaleren, te melden en eventueel te verstoren. Speel nooit voor eigen rechter en let op uw eigen veiligheid. Wees terughoudend met acties omdat een verdacht persoon onschuldig kan zijn maar door berichten in de groep als crimineel worden aangezien.

7. Foto’s kunnen handig zijn als signalement of eventueel bewijs. Volgens de privacywet is het niet toegestaan om foto’s van verdachten (online) openbaar te maken. Een Buurt WhatsApp is echter een besloten groep waardoor het plaatsen van foto’s weinig privacy problemen zal opleveren. Wees echter terughoudend met het delen van foto’s van personen. Het is niet de bedoeling een verdacht persoon aan de schandpaal te nagelen. In de basis geniet een goed signalement de voorkeur.

8. Een Buurt WhatsApp is bedoeld als buurtwacht, niet als buurthuis. Het is dus alleen toegestaan om de Buurt WhatsApp als alarmsysteem te gebruiken. Let op het taalgebruik, dus niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke. Vanuit het beheer wordt hierop toegezien (en gecorrigeerd).

9. Iedere groep bevat (enkele) beheerders die zullen toezien op het juiste gebruik. Bij misbruik kunnen zullen deze beheerders u persoonlijk buiten de groep om op uw misbruik attenderen en in een uiterst geval kunt u uit de groep worden verwijderd.

10. Gebruik Buurt WhatsApp volgens de SAAR afkorting. SAAR is bedacht door politie en burgers en betekent het volgende:

S = Signaleer (een verdachte situatie wordt ontdekt)
A = Alarmeer 112 ( bel de politie met uw waarnemingen)
A = App om uw waarneming bekend te maken (de actuele meldingen en meld dat 112 gebeld is)
R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon.De bedoeling is het verstoren van de plannen van de verdachte persoon (“ zaak stuk te maken”). Doe dit alleen als dit veilig kan zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.

11. De Buurt WhatsApp heeft vooral een signaleerfunctie om de politie van meer ogen en oren te voorzien. U kunt samen met buurtbewoners de verdachte in de gaten houden, maar let altijd eerst op uw eigen veiligheid.

Meedoen? Klik dan hier voor het aanmeldformulier!

Teksten mede tot stand gekomen door buurtwhatsapp.nl

Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com