Boerderijfeestje op de Grote Kroeze

lowerimg1

Samen met mijn man Hans en dochters Sanne en Nienke woon ik op melkveehouderij de Grote Kroeze in Silvolde. We hebben een gezinsbedrijf met een kleine 100 melkkoeien en daarnaast jongvee (kalveren), onze honden Pluto (oma hond van 13 jaar) en Koesja (Mechelse herder feb 17), zij zitten tijdens de feestjes in hun buitenren en onze 2 schapen Wizzie en Woppie.

Waarom zouden we ons mooie bedrijf en de ruimte die we hebben alleen voor onszelf houden?? We stellen op deze manier ons bedrijf open voor derden en willen jullie graag mee laten genieten en onze kennis delen. Op deze manier kunt u zelf ervaren hoe het boerenleven er echt uitziet.

In totaal verzorg ik nu alweer ruim 5 jaar (met een tussentijdse pauze van 6 jaar) boerderijfeestjes en ik hoop in de toekomst dit nog lang te kunnen doen.

Hoe ziet een boerderijfeestje er uit?

Een feestje zal nooit precies hetzelfde verlopen, simpelweg omdat geen enkel kind en geen enkele groep hetzelfde is. Ik reageer op wat ik zie gebeuren. Hierdoor zal ik de ene keer heel veel vertellen en uitleggen en de andere keer bijna niets, omdat de kinderen liever in het stro willen spelen. Het belangrijkste vind ik dat de kinderen een onvergetelijk feestje hebben gehad.

Wel heb ik een globale indeling:

• cakejes versieren en opeten
• eventueel cadeautjes geven
• verschillende knutselmogelijkheden; oa klomp, schilderij of schatkistje beschilderen en beplakken
• rondleiding boerderij
• tijd om even te spelen
• lekker naar buiten
• patatjes en een frikandel/ knakworst eten

Tussendoor krijgen de kinderen ranja en een zakje chips en voor de ouders is er onbeperkt koffie/thee

Als tip geef ik mee om op de uitnodiging te zetten dat de kinderen kleren aan doen die vies mogen worden (denk ook aan een oude jas)en oude schoenen of laarzen. Dit kledingadvies geld ook voor ouders want zij voelen zich vaak ook weer even kind en ravotten graag mee in het stro

Ouders zijn en blijven eind verantwoordelijk voor de kinderen, wij doen er alles aan om de veiligheid te waarborgen.

Voor wie zijn de feestjes?

De boerderijfeestjes zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Mij werd de vraag gesteld of kinderen die op speciaal onderwijs zitten ook welkom zijn. Natuurlijk, ieder kind is welkom!! Ieder kind is in mijn ogen uniek en bijzonder, niemand is gelijk. Ieder kind vraagt ook op een bepaalde manier aandacht of uitleg, ik probeer hier zo goed mogelijk in te voorzien. Ons erf is bijna volledig verhard, waardoor ook rolstoelers hier goed terecht kunnen. Ik heb echter geen invalidetoilet..

Ik kreeg ook de vraag of onze boerderij geschikt is voor een uitje vanuit een verzorgingstehuis voor ouderen, waarom niet?

Dus als je een leuke activiteit zoekt vanuit bijvoorbeeld een BSO, speelzaal, buurtvereniging, verzorgingstehuis, familiedag of voor een vrijgezellenfeest, dan kunnen we daar samen vast een paar leuke uren van maken. In overleg is heel veel mogelijk!!

Wanneer zijn feestjes mogelijk?

op woensdag 14.00 uur – 17.00 uur
op vrijdag 14.00 uur – 17.00 uur
op zaterdag 9.30 uur – 12.30 uur
14.00 uur – 17.00 uur

In overleg is uitwijken qua dag of tijdstip mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

De kosten:

Voor een volledig verzorgde middag, gedurende 3 uur;
€ 14.- per kind (alles volledig verzorgd, incl knutselmateriaal) en € 5.- per volwassene (onbeperkt koffie/thee, cakeje en patat met frikandel/knakworst).

Minimum aantal kinderen: 6, maximum 15

Annuleren is kosteloos mogelijk tot 48 uur voor het feestje, daarna vraag ik 20% onkostenvergoeding van het van te voren afgesproken bedrag. Dit geld ook voor als er minder kinderen komen dan van te voren afgesproken.

Bent u als ouder ook creatief of wilt u meedoen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk voor € 3

U als ouders hoeft nergens voor te zorgen, ik verzorg het feestje van het begin tot het einde.. de kinderen krijgen hun zelfbeschilderde klomp,schilderij of schatkistje als aandenken mee naar huis

Heb je nog vragen of wil je reserveren: Marga, 06-30136188

Ik hoop u snel te mogen ontmoeten op ons mooie bedrijf,
Groetjes Marga

Voor de laatste nieuwtjes kunt u me vinden op facebook; Boerderijfeestje op de Grote Kroeze, op twitter #margakroezen of op www.coachpraktijk-erzijn.nl


Dit bericht is geplaatst in Bedrijfsleven nieuws, Gemeente nieuws, Home, nieuws, Toerisme. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

Zondagmiddagconcert met Luc ten Brinck

Op zondag 17 februari is er weer een zondagmiddagconcert in Silvolde, dit keer met zanger en gitarist ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com