Bennie Koenders van Aannemer B.Koenders

lowerimg1

SilvoldeOnline.nl in gesprek met Bennie Koenders van aannemersbedrijf Koenders
Het aannemersbedrijf Koenders bestaat al meer dan een eeuw. Bennie Koenders is een telg van de derde generatie die na zijn grootvader en zijn vader Bernard als zelfstandig aannemer opereert, om precies te zijn sinds 1 januari 2006.

Bennie neemt allerlei klussen aan, van klein tot middelgroot. Dat varieert van deuren afhangen bij particulieren tot het maken van dakkapellen, het uitbreiden van woningen, interne verbouwingen en renovaties en ook restauraties.

Vooraf wil hij in goed overleg met de klant een plan trekken. Het is in de aannemerij immers van groot belang dat de opdrachtgever en de uitvoerend aannemer elkaar goed begrijpen en elkaar ook vertrouwen. Misverstanden tijdens de bouw zijn niet alleen vervelend voor de onderlinge verstandhouding, maar kunnen ook fors in de papieren lopen. Als er werkzaamheden worden uitgevoerd waar de klant naar diens mening helemaal niet om heeft gevraagd, is er een probleem. Hetzelfde geldt bij de beruchte post ‘meerwerk’. Gebakkelei daarover kost veel tijd en ergernis, en eventuele vervolgopdrachten verdwijnen dan achter de horizon.

Goede afspraken met de klant

Bennie neemt daarom de tijd om heel precies met de klant af te spreken wat de werkzaamheden behelzen en welke onderdelen daarvan als stelposten met een reële kostenraming gezien moeten worden. Dat wordt vervolgens duidelijk op papier gezet en de klant ondertekent de offerte.

“Het kleinere werk is voor mij een echte uitdaging. Dat doe je samen in overleg met de klant”Bij ingewikkelde opdrachten schakelt Bennie desgewenst een binnenhuisarchitect in, Egbert Ketelaar uit Lichtenvoorde, die dan meedenkt met de klant en hem kan adviseren wat wel en niet mogelijk is. Voor bouwtechnische zaken, zoals het maken  van sterkteberekeningen, werkt Bennie samen met een constructeur, Ronald Haank van de Ulftseweg. Bij de afwerking van een project werkt hij graag samen met vertrouwde relaties, denk daarbij aan een loodgieter en een elektricien.

Garantie op een goed stuk werk

Door zo te werken kan hij de klant de garantie geven op een goed stuk werk. En mocht er tijdens de bouw toch iets verkeerd gaan – iemand maakt een vergissing of een fout – dan moet je dat in goed overleg met de klant zo snel mogelijk oplossen, vindt Bennie. ,,In een kleine, overzichtelijke gemeenschap als Silvolde kun je zomaar je reputatie verspelen.”

Wie zich slecht behandeld voelt door een aannemer, heeft op verjaardagen een goed verhaal waar iedereen graag naar luistert. Zo werkt dat nu eenmaal. Wie er op uit is om in de aannemerij snel geld te maken ten koste van de klant, zou het in Silvolde geen eeuw kunnen uithouden zoals aannemerij Koenders.

Bennie werkt rond Silvolde in een straal van maximaal 20 kilometer, de klanten zijn nagenoeg allemaal particulieren. Grotere routineklussen zoals voor een woningbouwvereniging laat hij aan zich voorbijgaan. Zo heeft hij ook geen onderhoudscontracten lopen met bijvoorbeeld een vereniging van eigenaren. Hij pakt liever klussen aan die allemaal verschillend zijn en daardoor vaker verrassender.

,,Het kleinere werk is voor mij een echte uitdaging. Dat doe je samen in overleg met de klant”, aldus Bennie. Hij werkt zonder calculator, liever schrijft hij zelf heel precies de offerte. De garantie is volgens Bennie geen probleem, als je het werk maar uitvoert met inachtneming van de bouwbesluiten. Het aanvragen van de benodigde bouwvergunningen wordt vaak afgehandeld door de architect of de constructeur.

Bevelvoerder vrijwillige brandweer

Doorgaans is Bennie in of om Silvolde aan het werk. Dat komt goed uit, omdat hij als lid van de vrijwillige brandweer ieder moment kan worden opgeroepen. In totaal telt dit korps 17 vrijwilligers (allemaal mannen). Drie van hen zijn bevelvoerder, van wie Bennie er een is. In 2010 is de ploeg in totaal 104 keer uitgerukt.

Dan kan het gaan om branden, maar ook om verkeersongelukken. Gemiddeld oefent zijn ploeg drie keer per maand, er zijn dag- en avondoefeningen en ook bijscholingscursussen. Ze bestrijken de regio Achterhoek West, in een straal van 8 á 9 kilometer rond Silvolde en ze rukken uit vanuit de kazerne aan de Breide.

Soms gaan ze naar speciale oefenterreinen waar halve dorpen zijn nagebouwd en waar ze worden geconfronteerd met namaakongevallen met auto’s. Als brandweerman moet je een goede conditie hebben en die wordt ook geregeld getest.

Zelf is hij bescheiden over zijn bijdrage aan de vrijwillige brandweer, maar de bevolking is  mannen als Bennie veel dank verschuldigd. Het werk van brandweermannen is gevaarlijk en daarom  moeten ze vaak oefenen. Maar het kan geestelijk ook zwaar zijn, want je wordt geconfronteerd met de vreselijkste zaken.

Aannemer Bennie Koenders
Terborgseweg 28
7064 AE  Silvolde

T: 0315 – 32 84 18
M:  06 499 251 20
E: bko@kpnplanet.nl
S: www.bkoenders.nl


Dit bericht is geplaatst in In gesprek met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

Zondagmiddagconcert met Luc ten Brinck

Op zondag 17 februari is er weer een zondagmiddagconcert in Silvolde, dit keer met zanger en gitarist ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com