Ambachtelijk Feest in Silvolde door een 10 jarige samenwerking tussen Boer en Bakker.

lowerimg1

10 jaar geleden begon de Silvoldse samenwerking tussen akkerbouwer Jan Steverink en bakker Bert van Bakkerij Ten Have. Nog steeds loopt deze samenwerking prima want Bert noemt Jan zijn
eigen akkerbouwer en de Slaegebroden verkopen zeer goed. Reden voor een feestje, uiteraard op Silvoldse grond.

Akkerbouwer Jan Steverink teelt sinds jaren verschillende soorten graan, waaronder spelt. “Dit is een oergraan met prima bakkwaliteit, dat in Nederland de laatste decennia een beetje uit de gratie is geraakt”, legt hij uit. “Jammer, want hoewel het nogal arbeidsintensief is – je moet de korrels eruit pellen – kun je er verrukkelijke dingen mee maken. Bovendien heeft het een goede werking op de darmen en is het nog hartstikke gezond ook! Daarom ben ik 11 jaar geleden gestart met het verbouwen van spelt in de Silvoldse Slaege, het gebied dat grenst aan de A-Strang, een aftakking van de Oude IJssel. De grond bevat hier veel oer en is heeft een vruchtbare bodem. Mijn granen worden gemalen door korenmolen De Vier Winden in Vragender. “Van de eerste oogst spelt en baktarwe bracht ik het eerste meel naar bakker Bert van Bakkerij Ten Have in Silvolde en hij was verbaasd over hoe goed hij daar brood van kon bakken. Puur, zonder toevoegingen. Toen is onze boer-bakker samenwerking begonnen, tot op heden met prima resultaten en in zeer goede verstandhouding”.

Bakker Bert van bakkerij Ten Have heeft er zijn specialiteit van gemaakt om te bakken met
ambachtelijke technieken en grondstoffen. Zeker doordat diverse stagiaires bij Ten Have de kans
kregen om onder begeleiding van het Ten Have team te experimenten mondde dit uit in diverse vakprijzen voor de ingebrachte broden. Daarnaast brengt bakkerij Ten Have iedere week een speciaal speltbrood onder de aandacht van hun talrijke klanten, welke speciaal daarvoor naar het Silvoldse
marktplein afreizen. Hun desembrood zijn 100%spelt, dus zonder toevoegingen en alle speltbroden zijn E-nummer en Lactose vrij. Het blijft echter niet bij brood, ook koekjes, hartige en zoete broden gaan veel over de toonbank. Omdat de akkers van Jan Steverink in het gebied ‘de Silvoldse Slaege’ liggen, hebben de producten namen als Slaegebrood en Slaegekoekjes meegekregen. Hieraan zie je dat het echte streekproducten zijn. “Gemaakt van graan dat direct van het land naar de molen en de bakker gaat.‘Net als vrogger’ : Ambachtelijk geteeld, gemalen én gebakken!

Bakkerij Ten Have en Jan Steverink willen dit lustrum niet zomaar voorbij laten gaan en nodigen belangstellenden uit om deel te nemen aan deze feestelijke proeverij, welke gehouden zal worden op zondag 23 oktober a.s. van 11.00 – 14.00 uur bij restaurant De Buurman op de markt.
U dient zich daarvoor op te geven bij bakkerij Ten Have. De totale kosten inclusief drank bedragen
daarvoor Euro 12,50 per persoon. Geef u tijdig op want vol = vol.
Na deze proeverij volgt er een feestweek, van 24 tot en met 29 oktober, met iedere dag aantrekkelijke aanbiedingen van speltbrood.


Dit bericht is geplaatst in Algemeen info, Algemeen nieuws, Bedrijfsleven nieuws, Bedrijven in Silvolde, nieuws. Bookmark de permalink.


Aktiviteiten in Silvolde

RADBOUD VERKLAART DE LIEFDE TIJDENS CONCERT

Op zondag 24 maart zal harmonie St. Radboud uit Silvolde een echt liefdesconcert geven, getiteld ‘Radboud in ...

Lees meer...

Zondagmiddagconcert met ‘A Sign of Friendship

Op zondag 24 maart a.s. komt ‘A Sign of Friendship’ naar Silvolde voor het laatste zondagmiddagconcert van ...

Lees meer...

Nieuwsbrief 22

Beste Silvoldenaren. Wederom is er 1 jaar voorbijgevlogen, waarbij het bestuur van Belangenvereniging Silvolds Belang zich heeft beziggehouden ...

Lees meer...

Heel Silvolde in een buurt WhatsApp

Verschillende gemeenten en dorpen in onze omgeving zijn al begonnen met een buurt-WhatsApp en niet zonder resultaten. Ook ...

Lees meer...

Silvolde op Twitter

Steun Leefbaarheid

steun-leefbaarheid-Silvolde-Steun-Silvolds-Belang-SilvoldeonlineHoe meer mensen lid worden van onze vereniging Silvolds Belang, met des te meer kracht kunnen wij opkomen voor de leefbaarheid van Silvolde. Werf dan ook dorpsgenoten om lid te worden van onze vereniging voor slechts € 5 euro per jaar! Overmaken kan bij de Rabobank op bankrekeningnummer NL77 RABO 0359 1628 00 t.n.v. Silvolds Belang.

Gratis pagina op Silvoldeonline.nl

Voor Silvoldse verenigingen, bedrijven en organisaties:
Formulier verenigingen
Formulier bedrijven/organisaties

Meewerken

Meewerken aan Silvoldeonline.nl?
Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Al geregistreerd. Log hier in. Meer informatie: klik hier>>

Silvolds weer

Aanmelden voor BuurtWhatsApp buurtapp
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com